Arbeidsmiljø er ferskvare, ha det på dagsorden!

– Et godt arbeidsmiljø forebygger både negativ stress og arbeidsbelastning, sier Mette Heiberg Endresen og Grethe Wiegels. Wiegels og Endresen er to av kulturkonsulentene ved OUS.

Kulturkonsulentene er rekruttert fra hele sykehuset, det er både verneombud, HR rådgivere, seksjonsleder, enhetsleder og sykepleier i kulturkonsulentgruppen. Grethe Wiegels er HR rådgiver i Kvinneklinikken og Mette Heiberg Endresen er adm. rådgiver i Avdeling for medisinsk genetikk.  Engasjementet for arbeidsmiljø og hvordan det påvirker pasientsikkerhet, rettsikkerhet og trivsel på jobb forener, og dyktige ledere vet at arbeidsmiljø er ferskvare og setter det på dagsorden.

Et vanlig oppdrag for en kulturkonsulent er å snakke om kultur på arbeidsmiljøseminar i ledergruppen, enheten eller seksjonen. Programmet for seminaret planlegges i samarbeid med leder og verneombud.

– Mye handler om kommunikasjon og å bli enige om hvordan vi vil ha det på jobben (kulturplakat), samarbeid i team og avklaring av forventninger og bidrag, sier Wiegels og Endresen.

Møt dem under Arbeidsmiljøuka

Torsdag 23. mai har Kulturkonsulentene stands sammen med blant annet vernetjensten. Dette er en del av programmet under Arbeidsmiljøuka 2019. Da får du mulighet for å få vite mer om abeidsmiljø og kulturutvikling.

Mette-og-Grethe
Mette Heiberg Endresen er adm. rådgiver i Avdeling for medisinsk genetikk og Grethe Wiegels er HR rådgiver i Kvinneklinikken

Fredag 24.05 holder kulturkonsulentene et kort foredrag. Her vil du få en innføring i kulturkonsulentprogrammet i OUS, arbeidsmiljø og hva konsulentene kan bidra med. Dette er et åpent foredrag for alle, og det er ingen påmelding.

  • Rikshospitalet: kl. 12.00 – 13.00 Grønt auditorium
  • Aker: kl. 11.30 – 12.30 Rødt møterom Urologisk avdeling

Etter foredraget har du mulighet til å  «Speed-date» en kulturkonsulent for å få svar på det du lurer på om arbeidsmiljøarbeid.

Sykehusomfattende tiltak

Kulturkonsulentprogrammet er ett av flere sykehusomfattende tiltak for å øke kompetanse og oppmerksomhet rundt internkultur. Kulturkonsulentene er et ”korps” med interne ressurspersoner som kan være pådrivere for arbeid med kultur i klinikkene og støttefunskjonene. Gjennom kulturkonsulentprogrammet kurses konsulentene til å bli prosessveiledere som kan bistå i å designe og lede involverende prosesser spesielt samlinger.

OUS hovedmål om å ha et arbeidsmiljø preget av åpenhet og respekt understreker hvor viktig videre satsning er.

– Vi ønsker å være sparringspartnere og rådgivere for ledere, verneombud og tilitsvalgte når det gjelder kultur sier kulturkonsulentene vi har møtt sier Wiegels.

Hvordan bli miljøkonsulent?

Har du lyst til å bli kulturkonsulent så kan du ta kontakt med: Organisasjonspsykolog Joy Buikema Fjærtoft. Alternativt kan du sende en epost til OUSHF DL Kulturkonsulentene

Vignett Arbeidsmiljøuka

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: