Tilbudet om flerkulturelle doula videreføres

Prosjektet «Sårbar, gravid og ny i Norge- trygg under fødsel med flerkulturell doula» har nå vart i snart to år, og med gode tilbakemeldinger fra helsepersonell, de flerkulturelle doulaene selv og fødekvinnen/familien.

Tilbudet er rettet til nyankomne kvinner i en sårbar livssituasjon som kan bli kjent meden flerkulturelle doula i svangerskapet og som blir med henne under fødsel.

– Vi er glade for at tilbudet blir videreført i sykehuset, sier Marit Stene Severinsen.

Marit-Stene-Severinsen-800px
Marit Stene Severinsen i Likeverdige helsetjenester.

Helsedirektoratet har gitt tilskudd til et nasjonalt prosjekt, noe som gjør at vi kan videreutvikle og utvide dette tilbudet til Ahus, St.Olav, Drammen og Haukeland i første omgang.

Nytt kurs er i gang, og til høsten har vi 25 flerkulturelle doulaer som er kurset.  Da kan vi tilby flerkulturell doula til nyankomne sårbare kvinner i 14 ulike språk: arabisk, somali, tigrinja, urdu, dari, fransk, swahili, persisk, pashtu, amhari, punjabi, hindi, farsi og sorani

Flerkulturell doula er ikke det samme som en tolk, men en emosjonell og praktisk støtte for den gravide kvinnen/partner.

Ta kontakt med prosjektleder Marit Stene Severinsen for mer informasjon om tilbudet. mseverin@ous-hf.no eller tlf 99564277.

Doula-2
Kull 2 flerkulturell doula.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: