Ber om innspill til anskaffelse av radiologiløsning og multimediearkiv

Prosjektet «Anskaffelse av radiologiløsning og multimediearkiv for helseforetak i Helse Sør-Øst» er godt i gang med å utarbeide kravene til de nye løsningene. Alle helseforetakene blir nå bedt om å komme med innspill innen 7. juni. 

Prosjektet skal i tillegg til radiologiløsning og multimediearkivløsning, også anskaffe en løsning for rapportering av stråledose på individnivå, og en samhandlingsløsning for utveksling av informasjon mellom samarbeidspartnere i og utenfor helseregionen.

Prosjektet ledes av Håvard Roterud fra Klinikk for radiologi og nukleærmedisin ved Oslo universitetssykehus, med administrerende direktør Bjørn Erikstein som styringsgruppeleder.

Bred involvering
Gjennom mandat og styrevedtak er det lagt vekt på at prosjektet må sikre en bred involvering av de øvrige helseforetakene i regionen. Alle helseforetakene, med unntak av Sunnaas, er derfor nå representert i styringsgruppen for prosjektet. I tillegg deltar ressurser fra flere helseforetak i de ulike arbeidsgruppene i prosjektet, spesielt i tilknytning til løsning for multimediearkiv og stråledoserapportering.

kjerneteam
Prosjektets «kjerneteam», fra venstre; Elisabeth Olsen, Arve Kaaresen, Ellen Staknes, Margrethe Renaa, Knut Lindås, Øistein Skjellum, Bara Oddsdottir, Håvard Roterud, Tommy Eggum Nilsen, Helge Grindbakken, Andreas Abildgaard og Tom Hartgill. Mette Härdi inngår også i denne gruppen.

Utarbeider kravene til løsningen
Prosjektet er nå ferdig med planleggingsfasen, og oppstart gjennomføring av anskaffelsen ble godkjent i styremøtet i Helse Sør-Øst RHF 25.april 2019, sak 031-2019. Saksfremlegget finner du på Helse Sør-Øst sine sider.

Konkurransen er nå utlyst, og arbeidet med utarbeidelse av kravdokumenter er godt i gang. Prosjektet legger vekt på bred involvering, og kravdokumentene er derfor sendt ut til en omfattende innspillsrunde til alle helseforetakene i regionen.

-Ved Oslo universitetssykehus er kravdokumentene sendt videre til alle klinikkene, og vi håper at det er mange som ønsker å bidra med gode innspill, sier prosjektleder og radiograf Håvard Roterud.

Frist for klinikkene til å gi innspill til kravdokumentene er 07.juni 2019. Dersom dere ønsker dokumentene oversendt, ta kontakt med saksbehandler mette.hardi@ous-hf.no

Ved utarbeidelse av kravdokumentene har prosjektet benyttet tidligere erfaringer innenfor egen helseregion og fra andre helseregioner som Helse Vest og Helse Nord. Prosjektet besøkte i april Sykehuset i Østfold for å få innblikk i deres løsning for Digitalt multimediearkiv, og for å utveksle erfaringer i forbindelse med etablering og daglig bruk.

Sykehuset Østfold
Besøk ved Sykehuset i Østfold. Fra venstre rundt bordet; Heidi Halvåg, Arve Kaaresen, Elisabeth Olsen, Helge Grindbakken, Håvard Roterud, Knut Lindås, Tom Hartgill, Margrethe Renaa, Mette Härdi, Asbjørn Elgen og Dag Westerlund. Jan Robert Williamsen deltok også i møtet.

Videre fremdrift
Videre planer for prosjektet er å kunne gjennomføre en pre-kvalifisering av leverandørene som inviteres til å delta i konkurransen innen sommerferien. Høsten 2019 er satt av til dialogmøter med de utvalgte leverandørene før endelig kravspesifikasjon sendes ut, tilbud skal leveres, og aktuell leverandør velges. Målet er å ha en fremforhandlet avtale klar til behandling i Helse Sør-Øst styret våren 2020.

For mer informasjon om prosjektet, ta kontakt med prosjektleder Håvard Roterud, epost; hroterud@ous-hf.no.

Selve utlysningen finner du på Doffin.no

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: