Helse Sør Øst holdt pressebrief om planene for Aker og Gaustad

Helse Sør Øst holdt tirsdag 28. mai pressebrief om byggeplanene for Aker og Rikshospitalet/ Gaustad. Helse Sør øst sin prosjektorganisasjon presenterte de nye skissene for begge sykehusene og orienterte om «belysning» av Ullevål som alternativ til utbygging på Gaustad.

Pressebrief+HSØ+Aker+mai+2019.jpg

Flere medier var til stede under pressebriefen som ble ledet av Dag Bøhler, Helse Sør Østs prosjektleder. Konseptene er videreutviklet. Arkitektene presenterte nye og oppdaterte skisser.

Høyden på Gaustad reduseres fra 72 til 49 meter

På Gaustad er høyden på byggene redusert fra 72 til 49 meter og arealet er fordelt på fire i stedet for tre bygg.

Gaustad+redusert+høyde

I forbindelse med Helse Sør Øst sin styrebehandling 31. januar 2019 ble det besluttet at områdene føde, barn og gynekologi skulle videreutvikles og oppgraderes til en fullverdig konseptrapport. Nå foreligger det en slik rapport som skal behandles av styret i Oslo universitetssykehus HF og i styret i Helse Sør-Øst RHF i juni 2019.

Barn med somatiske sykdommer (barnemedisin) i alderen 0 til 18 år skal behandles på Rikshospitalet/ Gaustad med unntak av nyfødtintensiv der barn vil fordeles mellom Aker og Gaustad. På Aker har hovedbygget og høyhusene fått endret geometri for å gi bedre forbindelse til funksjoner for føde og gynekologi. På Rikshospitalet/Gaustad har innplassering av barn og føde medført en utvidelse av behandlingsbyggene mot syd.

Les mer på Helse Sør Øst sine sider.
Fullt mulig, men dyrt å bygge på Ullevål

Helse Sør Østs vurdering av Ullevål som alternativt regionsykehus i Oslo: Det er fullt mulig å bygge et godt og funksjonelt sykehus på Ullevål. Dersom en skal etablere samme virksomhetsinnhold som forutsatt på Gaustad vil en utbygging på Ullevål imidlertid være vesentlig dyrere (ca. 12,8 mrd. kroner) og ta lenger tid (ca. syv år).

Ullevål+alternativ

Skissen som viser et nytt Ullevål plassert sør på tomta ble presentert på pressebriefen til Helse Sør Øst 28. mai.

Styret i Helse Sør-Øst RHF ba i januar om en belysning av utbygging på Ullevål som et alternativ til å samle regionfunksjonene på Gaustad. Nå er det lagt frem en rapport som skal styrebehandles 20. juni; Rapport om Ullevål som alternativ lokalisering til Gaustad.

Les mer på Helse Sør Øst sin nettside

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: