OUS 10 år: HHA – med sans for pasienten

Klinikken består nå av seks avdelinger som skal være nasjonalt og internasjonalt ledende på sine områder både innen pasientbehandling, forskning og utdanning.

Klinikken har ansvar for til sammen syv lands- eller flerregionale funksjoner. Til sammen har klinikken nærmere 1000 ansatte, og har aktivitet både ved Radiumhospitalet, Rikshospitalet, Ullevål og Aker. Les mer om de ulike avdelingene under.

Klinikken driver aktivitet hovedsakelig innen hode/halsområdet, men har i tillegg et særlig ansvar for all rekonstruktiv kirurgi, kirurgisk dagaktivitet (alle kirurgiske fag ved Rikshospiatlet) samt ivaretagelse av barn som har gjennomgått kirurgi ved hele OUS.

Klinikken innbefatter således fagområdene som ivaretar alle våre fem sanser – syn (øye), hørsel (øre), smak (munn), lukt (nese) og følelse (hud/plastikkirurgi). Uttrykket «med sans for pasienten» benyttes derfor ofte i vår klinikk.

Det er svært høy operativ aktivitet ved klinikken, og den utgjør nærmere 1/3 av alle operasjoner ved sykehuset. Det er nesten 400 operasjoner i uken. I tillegg er det en tilhørende høy poliklinisk aktivitet.

Selv om klinikken er preget av høy klinisk aktivitet er det økende forskningsaktivitet ved de ulike fagområdene som blant annet legger grunnlaget for bedret pasientbehandling. Det er det gjort studier på bruk av medikamenter som gjør at pasientbehandling kan gjøres vesentlig rimeligere og dermed også har en vesentlig samfunnsøkonomisk effekt.

Vi arbeider for et godt arbeidsmiljø og vil legge til rette for at hver enkelt arbeidstager har en god faglig utvikling slik at OUS skal være den foretrukne arbeidsgiver.

HHA bilde 1 - klinikkledelsen
Klinikkledelsen: Klinikkleder Kim Alexander Tønseth (tv), lederassistent Maria Elena Torkehagen, Spesialrådgiver Anette Pay, HR-leder Sture Borgen, Administrasjonsleder Marianne Hægh Martinussen, Økonomileder Arild Holme.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: