Fokus på ungdomskulturen

Ungdomskulturen sto i fokus da BUP Oslo Syd arrangerte fagdag for Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling på OUS Mortensrud 14. juni. Over 150 deltakere fikk servert et variert program med engasjerte foredragsholdere.

Fagdagen ble åpnet av seksjonsleder Lene Christin Holum sammen med leder av brukerrådet i BUPA,Tonje Granmo og avdelingsleder Heini Ringel.

Annika Melinder, professor og psykologspesialist, holdt en presentasjon om forskning på ungdommens hjerne og utvikling. Videre la hun frem funn fra undersøkelsen UngData og hvordan vårt fagfelt må forholde seg til disse.  Les innlegget her.

Monica Larsen, politibetjent ved Manglerud politistasjon, forebyggende enhet fortalte om politiets kunnskapsfokus og at de ser på det store bildet. Politiet har mandat om å jobbe forebyggende og er en samarbeidspartner for BUP. På videregående skole har en av fire jenter opplevd beføling mot egen vilje. Politiet opplever økt voldsbruk og bruk av cannabis, med jevn fordeling over hele byen. Les presentasjonen her.

Monica Larsen, Tonje Granmo og Annika Melander
Monica Larsen, Tonje Granmo og Annika Melander

Kjetil Johnsen, psykologspesialist på RUPO Mortensrud fortalte om den gode russamtalen og om ønske å forstå og å bruke tid på det positive i samtalene, da det øker muligheter for å snakke om det negative senere. Det handler om å formidle tro, håp og mestringstillit. Les presentasjonen her.

Dataspill – sykt gøy eller bare psykt? Innlegget til Hanne Naug, psykologspesialist i Helsetjenester barn og unge i Bærum kommune, om dataspill ble en tankevekker for de mange voksne tilhørende i salen om hva som beveger seg på nettet. Samtidig fikk de flere råd om hvordan man kan kommunisere med ungdom om gaming. Les innlegget her.

Are Evang, psykologspesialist fra Statens Barnehus i Tromsø, avsluttet dagen med et engasjerende innlegg om hvordan se på ungdommens egen seksualitet og hvordan tematisere dette i BUP-samtalen. Les innlegget her.

Fagdag BUPA Are Evang og Lene Christin Holum
Are Evang og Lene Christin Holum

Det var en god ramme rundt dagen, med blant annet stort læringsutbytte fra relevante innlegg, gode diskusjoner i pausene blant kaker og rundstykker, og bokstand fra Fagbiblioteket. Talentfulle ungdommer fra Foss videregående skole løftet stemningen med flotte musikkinnslag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: