Ny leder for psykososialt kriseteam

Ingvild Strand Hovland er tilsatt som ny leder av psykososialt kriseteam ved Oslo universitetssykehus. Hun trer inn i funksjonen etter psykiater og professor emeritus Øivind Ekeberg.

Ingvild kom siste gang til OUS som tilsynspsykiater ved akuttmedisinsk avdeling for to år siden. Hun har også en tidligere periode arbeidet ved OUS, bl.a. ved rusakutten på Aker.

Om teamet
Hovedoppgaven for psykososialt kriseteam er todelt og innebærer både krisehjelp og informasjonsarbeid:

– psykososial krisehjelp til innlagte pasienter og deres pårørende
– informasjon til pårørende om andre hjelpetiltak, veiledning av ansatte og informasjonsutveksling med politi

Kriseteamet består av vel 20 personer, primært med tilknytning til klinikk for psykisk helse og avhengighet (PHA). Medlemmene har en variert bakgrunn, i hovedsak psykiatre, sykepleiere, psykologer, prester, sosionomer og kontorfaglig personale.

Det er klinikk psykisk helse og avhengighet som formelt har ansvaret for kriseteamet, men Ingvild, som nå er teamleder, kommer fra medisinsk klinikk, akuttmedisinsk avdeling under ledelse av Dag Jacobsen. Ved normal drift har kriseteamet to møter i året, herav ett rent faglig.

Når settes kriseteam?
Når det oppstår en massetilstrømning til våre sykehus som klart overstiger det daglige, ordinære nivå, vil OUS’ kriseledelse kunne slå gul eller rød beredskap. Ved gul beredskap innkalles en liten del av psykososialt kriseteam – ved rød beredskap innkalles hele teamet.

Sentre for pårørende og etterlatte
Ved en krisesituasjon der kriseteamet er aktivisert og situasjonen skulle tilsi det, vil etablering av pårørendesenter skje på pasienthotellet på Ullevål, og ditto senter for etterlatte etableres ved pasienthotellet på Rikshospitalet. Psykososialt kriseteam er da ansvarlig for driften av disse så lenge behovet for slike sentre er tilstede.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: