Global helse på OUS

Det har alltid vært viktig for Oslo universitetssykehus å drive med global helse, og mange medarbeidere har jobbet i prosjektene. Nå har OUS endelig fått felles prinsipper for deltakelse.

Det er nå vedtatt en ny strategi for global helse i OUS  og her ligger det prinsipper for deltakelse i prosjekter som eies av Oslo universitetssykehus. Hovedargumentasjonen for ny strategi er at en skal ha like regler  for ansatte i OUS uansett hvilken avdeling en jobber, spesielt med tanke  på  permisjoner og deltakelse i prosjekt.

– Fra 2010 har rundt 80 ansatte fra OUS deltatt i prosjektene til sykehuset, men alle har gjort det på ulike måter. Nå har vi endelig fått felles prinsipper, sier seksjonsleder for Internasjonalt samarbeid Kristin S. Hanche-Olsen.

De viktigste prinsippene er:

  • Overleger kan benytte overlegepermisjoner for deltakelse i prosjekter,
  • OUS-ansatte kan få fri med bibehold av sin faste lønn for 1-2 ukers undervisning i samarbeidsland,
  • Helsearbeidere som har lengre opphold enn to uker i samarbeidsland kan frikjøpes med midler fra Seksjon for internasjonalt samarbeid/prosjektmidler,
  • Det skal etableres deltidsfunksjoner for prosjektkoordinatorer ved Seksjon for internasjonalt samarbeid, lønnet av seksjonen (til erstatning for avdelingslønnete koordinatorer)
  • Reise- og oppholdsutgifter for OUS-ansatte dekkes av Seksjon for internasjonalt samarbeid/prosjektmidler.
Kristin-S
Seksjonsleder for Internasjonalt samarbeid Kristin S. Hanche-Olsen.

– Målet for det internasjonale samarbeidet er at vi skal bidra med vår kunnskap og kompetanse til å videreutvikle helsetjenestene globalt. Vi skal utdanne helsepersonell i hjemlandene og bidra til at de vil forbli i hjemlandet og bruker sin kompetanse der og ikke flytter ut av landet, sier Hanche-Olsen.

OUS har prosjekter i India, Malawi og Etiopia og nye prosjekter er under arbeid.

 

Les mer om prosjektene på internettsidene til Internasjonalt samarbeid

Her kan du lese hele strategien.

Les også:

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) tok våren 2013 initiativ til HelseOmsorg21 (HO21). Målet med HO21 er å bidra til en kunnskapsbasert helse- og omsorgstjeneste kjennetegnet av kvalitet, pasientsikkerhet og effektive tjenester.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: