Det har alltid vært viktig for Oslo universitetssykehus å drive med global helse, og mange medarbeidere har jobbet i prosjektene. Nå har OUS endelig fått felles prinsipper for deltakelse.
Det er nå vedtatt en ny strategi for global helse i OUS og her ligger det prinsipper for deltakelse i prosjekter som eies av Oslo universitetssykehus. Hovedargumentasjonen for ny strategi er at en skal ha like regler for ansatte i OUS uansett hvilken avdeling en jobber, spesielt med tanke på permisjoner og deltakelse i prosjekt.
– Fra 2010 har rundt 80 ansatte fra OUS deltatt i prosjektene til sykehuset, men alle har gjort det på ulike måter. Nå har vi endelig fått felles prinsipper, sier seksjonsleder for Internasjonalt samarbeid Kristin S. Hanche-Olsen.
De viktigste prinsippene er:
- Overleger kan benytte overlegepermisjoner for deltakelse i prosjekter,
- OUS-ansatte kan få fri med bibehold av sin faste lønn for 1-2 ukers undervisning i samarbeidsland,
- Helsearbeidere som har lengre opphold enn to uker i samarbeidsland kan frikjøpes med midler fra Seksjon for internasjonalt samarbeid/prosjektmidler,
- Det skal etableres deltidsfunksjoner for prosjektkoordinatorer ved Seksjon for internasjonalt samarbeid, lønnet av seksjonen (til erstatning for avdelingslønnete koordinatorer)
- Reise- og oppholdsutgifter for OUS-ansatte dekkes av Seksjon for internasjonalt samarbeid/prosjektmidler.

– Målet for det internasjonale samarbeidet er at vi skal bidra med vår kunnskap og kompetanse til å videreutvikle helsetjenestene globalt. Vi skal utdanne helsepersonell i hjemlandene og bidra til at de vil forbli i hjemlandet og bruker sin kompetanse der og ikke flytter ut av landet, sier Hanche-Olsen.
OUS har prosjekter i India, Malawi og Etiopia og nye prosjekter er under arbeid.
Les mer om prosjektene på internettsidene til Internasjonalt samarbeid.
Her kan du lese hele strategien.
Les også:
Legg igjen en kommentar