Kinesiske ambulansearbeidere i Norge

For første gang har kinesisk ambulansepersonell vært i Norge for kompetanseutveksling. I regi av Fagforbundet og hovedtillitsvalgte i Prehospital klinikk ble det arrangert en vennskapelig konkurranse i ambulansemedisin mellom Kina og Norge, etter modell fra Nasjonalt ambulansemesterskap.  

Tekst og foto: Hedda Holth

Konkurransen ble avholdt i forbindelse at en kinesisk delegasjon fra en søsterorganisasjon besøkte Norge, blant annet for å lære om yrkeskonkurranser og hvordan vi bruker dette som et ledd i fag -og kompetanseutvikling. Dette er vanlig i Norge, men ikke i Kina. Fra OUS stilte fjorårets studentlag i NM, som nylig vant en internasjonal studentkonkurranse i Polen.

– Vi i Fagforbundet er i likhet med arbeidsgiver opptatt av fag og kompetanseutvikling, da det fører til bedre pasientbehandling. God pasientbehandling er viktig for alle, uavhengig av landegrenser. Dette er verdifull erfaringsutveksling mellom kolleger som daglig yter akuttmedisinsk helsehjelp, og vi er stolte av at vi i samarbeid med OUS har kunnet legge til rette for slik kompetanseutveksling også internasjonalt nå for første gang, forteller Thomas Renngård, paramedic og klinikktillitsvalgt i Fagforbundet ved Prehospital klinikk.

PRE på Aker 25.6.19_5

Et av de kinesiske lagene undersøker dagens pasient (markør), som for anledningen var en full mann som hadde falt fra en stige.

PRE på Aker 25.6.19_3.jpg
Det andre kinesiske laget i ferd med å stabilisere pasienten.

PRE på Aker 25.6.19_2

Det norske laget i aksjon. Dette er studentlaget fra fjorårets nasjonale ambulansemesterskap, som nylig vant en internasjonal studentkonkurranse i Polen.

PRE på Aker 25.6.19_4.jpg
Alle venner og vel forlikte etter konkurransen.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: