Aker-bygg viker plass for den nye storbylegevakten

Fra 15. september er bygg 40 og 41 på Aker sykehus historie. De gule murbyggene langs Trondheimsveien ligger der den nye storbylegevakten skal bygges, og må vike plass før byggearbeidene kan starte.

Oslo kommunes Omsorgsbygg, som er byggherre for den nye storbylegevakten, startet arbeidet med infrastruktur i slutten av juli. Selve rivingen av bygg 40 og 41 starter i slutten av august, og skal være ferdig rundt 1.desember.  Arbeidet med selve Storbylegevakten skal etter planen starte 6. januar 2020 og ferdigstilles primo 2023.

Hvor har de blitt av?

Ansatte som har hatt tilhold i bygg 40 og 41 har måttet flytte på seg.

– Dugnadsånden har vært stor, og med alles felles innsats så har dette gått fint, sier Gjertrud Risnes Spillum, spesialkonsulent/koordinator på Aker.

  • Eiendom har flyttet til bygg 20, 2.etg
  • Transport er nå på plass i bygg 20, 1.etg
  • Sentralbordet er på plass på Ullevål og er samlokalisert med Sentralbordet der.
  • Læring-og mestringssenteret har flyttet til bygg 80, 1.etg
  • Varemottaket har flyttet til bygg 1 og har fått tildelt arealet fra sengesentralen.

Prosjektledelsen med samarbeidspartnere i bygg 26

Omsorgsbygg, som skal bygge Storbylegevakten, hadde behov for store arbeidslokaler i nærheten til byggetomta. Siden det ble både billigere og en mer hensiktsmessig å pusse opp bygg 26 enn å sette opp en stor brakkerigg, så bebor nå Skanska (totalentreprenør), Cowi (rådgivere, arkitekter fra Nordic). Og prosjektledelsen fra OBY bygg 26.

Om litt er også 1. og 2. etg i bygg 27 tatt i bruk av Skanska.

Parkering og nye kjøreruter

Arbeidet med infrastruktur, og etter hvert riverarbeidene, påvirker selvsagt måten folk kan bevege seg på inne på Aker-området. Veien fra Trondheimsveien og sørover mellom bygg 6 og byggene som skal rives er nå stengt, og alle kjørende til sørenden av området må svinge til venstre og kjøre forbi hovedinngangen. Nytt kjøremønster trer i kraft i uke 34.

Arbeidene påvirker parkeringsplasser sentralt på området, bl.a. ansattparkering foran bygg 28. Men det er etablert mange nye parkeringsplasser  ved plasthallen som gir flere parkeringsplasser totalt sett.

Parkering_Aker_August19

Byggearbeid medfører utfordringer

Alle på Aker vil oppleve støy- og støvutfordringer i rive- og byggeperioden. Dette skaper utfordringer for både pasienter, besøkende og ansatte.  Sykehuset har derfor etablert tett dialog med prosjektledelsen slik at informasjon om fremdrift når ut til alle berørte.

– Varsel om byggearbeider vil sendes ut både linjevei, på epost og på intranett. I tillegg vil det varsles per sms dersom det oppstår endringer i planlagte byggearbeider, eller uønskede hendelser som påvirker drift, forteller Gjertrud.

Du kan også finne mer informasjon og fortløpende oppdateringer om byggeprosjektene på Aker på prosjektets blogg:  https://oslostorbylegevaktblogg.skanska.no/

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: