150 nye sykkelplasser ved Laboratoriebygget på Ullevål

– De ansatte ved Labbygget (bygg 25) er veldig fornøyde. Flere sykkel-parkeringsplasser er etterlengtet, og nå kan kan mange flere sykle til jobben og plassere sykkelen sin rett utenfor arbeidsplassen, sier Annette Alestrøm, kvalitetsrådgiver og miljøkoordinator i KLM.

På Ullevål sykehus sitt område er det over 1200 sykkelparkeringsplasser. Ved de fleste bygg er det sykkelstativer, samt at det er tre låsbare sykkelbur på området. Et i parkeringshuset, et i bygg 36 og et utenfor bygg 8. Ved noen bygg er det nesten alltid fullt, mens det ved andre er god plass til å parkere sykkelen. Dette har Oslo sykehusservice god oversikt over, siden Sikkerhetsavdelingen sine vakter følger med på dette på sine daglige runder.

Et bygg hvor det har vært for få sykkel-parkeringsplassene er Laboratoriebygget.

– Det har vært et stort ønske over flere år å få flere sykkelparkeringsplasser, sier Annette Alestrøm. Vi har hatt ca 100 plasser, men det er for få plasser i forhold til alle som sykler til arbeidet sitt i Labbygget. Så nå er vi veldig glad for at det endelig ble vår tur.

En-glad-syklist
På bildet Hilde Johansen, enhetsleder i avd. for medisinsk genetikk.

En annen som er veldig glad for flere stativer er Hilde Johansen (bildet over). Hun er en av initativtakerne som har stått på for å få til flere sykkelparkeringsplasser og bruker selv plassene året rundt.

Bedre forhold for syklister på Ullevål, mens det på Radiumhospitalet er et redusert tilbud pga byggeprosjektet.

– Eiendom har fokus på at det skal være plasser til alle og ser at behovet  på Ullevål har økt de siste årene, sier Finn Arne Eliassen (se bildet under) som er avdelingsleder i Byggserviceavdelingen i Eiendom. Vi kjøper inn sykkelstativ på driftsbudsjettet når vi ser at det er behov.

Akkurat nå er det relativt godt med plasser på Ullevål, men på Radiumhospitalet har dessverre tilbudet til syklistene blitt redusert siden byggeprosessen med nytt sykehusbygg er igangsatt. Men vi skal gjøre vårt ytterste for å tilrettelegge, og håper syklistene der forstår at det til tider kan være vanskelig å finne plasser.

Sykkelstativgjengen
Det er mange som har bidratt for å få på plass dette og på bildet ser dere fra venstre Roy Terje Halden, driftskoordinator OSS Byggserviceseksjon, Finn Arne Eliassen, seksjonsleder OSS Byggserviceavdeling, Nina Due, seksjonsleder Miljø og bærekraft, Annette Alestrøm, kvalitetsleder og miljøkoordinator i KLM, Hilde Johansen, enhetsleder i avd. for medisinsk genetikk.

– Det blir stadig flere som sykler til og fra jobb og det er klart et potensial for forbedringer når det gjelder  tilgjengelige sykkelstativer og låsbare sykkelskur. Det er flott å se at flere nye sykkelstativ er plass ved Lab-bygget og forhåpentligvis blir det realisert flere sykkeltiltak også andre steder på OUS. Grønt sykehus vil jobbe for at OUS skal bli en sykkelvennlig arbeidsplass, sier Nina Due, seksjonsleder Miljø og bærekraft.

Anette-A-og-Nina-Due-1
Annette Alestrøm, kvalitetsleder og miljøkoordinator i KLM og Nina Due, seksjonsleder Miljø og bærekraft,

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: