Er du en «influenser»?

Nå kommer influensavaksinen – ta den du også! Jo flere ansatte som tar vaksinen, desto mindre sprer vi smitten. Og ingen vil vel smitte hverken kolleger eller pasienter?

Konst. administrerende direktør Morten Reymert og medisinsk direktør Hilde Myhren har tatt start«skuddet» – nå er det din tur!

– Vi tar vaksinen fordi vi ikke vil smitte andre. Vi oppfordrer alle ansatte til å vaksinere seg. Da beskytter vi oss selv, kolleger, pasienter og familiene våre. Et kinderegg!, sier Myhren og Reymert.

Mange tror de ikke trenger å vaksinere seg fordi de er friske og ikke tilhører en av risikogruppene.

Ragnhild-Raastad
Ragnhild Raastad

– Men vi som er helsepersonell har høyere risiko enn andre for å bli smittet av influensa, og vaksine er det mest effektive tiltaket for å unngå at vi sprer smitte til andre sier smittevernoverlege Ragnhild Raastad.

Bedre vaksine i år

Influensavaksinen som gis til voksne inneholder bare deler av influensavirus og ikke levende virus. Du kan derfor ikke få influensa av vaksinen.

– I år består vaksinen av deler fra fire ulike influensavirus, og vi tror den vil dekke enda bedre enn den vi fikk i fjor, sier Ragnhild Raastad.

Nå kommer vaksinen til et sted nær deg!

Vaksinen er gratis for alle ansatte i Oslo universitetssykehus. I år kan avdelingene for første gang bestille vaksinen fra Sykehusapoteket (se lenke), og det forenkler det hele. Kontakt din leder for å få vite tid og sted for vaksinasjon på din enhet. De som ikke har helsepersonell i avdelingene/enhetene (Oslo sykehusservice og Administrasjonen) kan komme til oppsatte tider og steder for å få vaksinen.

Influensa stor

Klarer vi 80 prosent? Kan vi bli det beste sykehuset i landet?

I fjor tok 73 prosent av alle ansatte vaksinen. I år ønsker vi å nå 80 prosent. Vil du dele gode idéer for å få vaksinert flest mulig med andre? Ta et bilde, legg på Instagram, og hashtag med «influensavaksinert» og «mittous». Så kanskje vi deler ditt bilde på instagramkontoen til OUS?

Les også  Journalens oppslag og les på Folkehelseinstituttets sine nettsider.

button influensa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: