Aller først ute med godkjentstempel blant alle de 45 spesialitetene som Oslo universitetssykehus har søkt godkjenning for er nyremedisin. Gratulerer!
Etter omlegging av utdanningsløpet for leger i spesialisering skal sykehusene selv forvalte utdanningsløpene. Det innebærer at hver spesialitet som skal drive utdanningsvirksomhet må godkjennes av Helsedirektoratet.
– Det er jo klart det er kjempehyggelig å få på plass dette. Det har vært mye jobb, sier Bård Waldum-Gravbo, overlege ved Nyremedisinsk avdeling på Ullevål.
Samarbeid på tvers
En gruppe bestående av representanter fra miljøet på Ullevål og på Rikshospitalet har sammen sett på alle læringsmålene og læringsaktivitetene og hvordan de passer inn lokalt.
– Det har vært et godt samarbeid oss i mellom. Funksjondelingen hos oss er jo både ryddig og historisk betinget, så vi har kunnet konsentrere oss om å få til en funksjonell rotasjonsplan for å oppnå alle læringsmål, sier Waldum-Grevbo.

– Så har det nok sikkert vært en fordel at jeg har ledet legeforeningens spesialistkomite for nyresykdommer og har vært med på dette arbeidet nasjonalt helt fra begynnelsen. Sånn sett visste jeg jo litt hva det var jeg skulle svare ut, legger han til med et lurt smil.
Ta vare på det gode
– Vi mener vi har gitt en god utdanning også før reformen, så det har vært viktig å ta vare på det som har fungert godt. Likevel kan det være bra at det nye utdanningsløpet både blir mer strukturert og kvalitetssikret, fortsetter Waldum-Grevbo.
Og det er nettopp det han trekker frem som nøkkelen til suksess for alle de som skulle slite med usikkerhet foran oppgaven der ute, mer enn både de «lokale» og «nasjonale» fordelsfaktorene nyremedisin har nytt godt av:
«Mitt råd er å ta vare på det som har fungert. Ikke snu opp ned på alt vi driver med. Det er ikke hensikten. Ta med alt det som har fungert godt og tilpass det til de nye rammene så trenger ikke oppgaven bli så stor.»
Legg igjen en kommentar