Pediatripodden – for deg som jobber med barn

I en splitter ny podcast-serie som har fått navnet Pediatripodden utforsker Åsbjørn Westvik og Veronica Martinsen temaer som er relevante for deg som jobber med barn.  

 

Med midler fra utdanningsavdelingen i stab for Forskning, innovasjon og utdanning gikk Marius Kurås Skram, stipendiat i Barne- og ungdomsklinikken, til verks med oppgaven «hvordan nå ut med informasjon på en tilgjengelig måte?» til LIS’er og andre som jobber med barn. To unge ildsjeler, Åsbjørn Westvik og Veronica Martinsen, ble rekruttert, og da var de raskt i gang med konseptet til en ny podcast-serie.

«Vi lette etter nye måter å spre informasjon på. Og vi stod egentlig ganske fritt i prosjektet til å prøve ut nye veier. Og da tenkte vi at dette var en god måte å gjøre informasjon tilgjengelig på. Og på den måten kunne nå lyttere i alle aldre, og særlig de unge, ivrige podcast-lytterne blant legene. Nå kan de tilegne seg kunnskaper på vei til jobb, på sykkelen, på T-banen eller i bilkø.»

Åsbjørn Westvik, LIS

Hold deg oppdatert, hvor som helst

Det har blitt et populært medium for å spre kunnskap og budskap, dette med podcast. Gruppa i prosjektet tenkte det var verdt å prøve ut også i sykehussammenheng.

– Det er mer enn nok av tungt og tørt lesestoff å tilegne seg i studiet og i den kliniske hverdagen. Det må jo gå an å friske det opp litt, tenkte vi, ikke som en erstatning, men som et supplement, sier Veronica Martinsen, LIS

«Hvordan ellers i en hektisk hverdag ville du fått sjansen til å høre landets fremste eksperter snakke om det de kan mest om. Det er en gyllen mulighet. Du får en sjanse til å oppdatere deg på det siste.»

Veronica Martinsen

ped, 450
Åsbjørn Westvik og Veronica Martinsen (foto: Dag Kristiansen)

Og selv om det er mye jobb å skulle forberede seg til hver sending med de mange forskjellige temaene de skal dekke, så er Åsbjørn og Veronica glade for at de får drive med dette.

«Den muntlige sjargongen gjør virkelig sitt til å frigjøre kunnskapen fra strikte akademiske rammer og gjør det morsomt å lytte. Veronica og jeg er kjempeheldige som får sjansen til gjennom samtale og dialog å dykke ned i et bredt spekter av klinisk kunnskap i dialog med ekspertene vi inviterer inn.»

Åsbjørn Westvik

Kompetanseutvikling er «all-in»

Hjelp til det tekniske måtte de ha, selv om de er unge folk med teknologiforståelse medfødt under huden. Da ble Kompetanseutvikling invitert med. Og det er de glade for, selv om de trengte litt kurs selv for en gangs skyld før de kunne gå i gang.

– Produksjon av Podcast er både spennende og nytt for oss, og vi måtte lære oss litt om lydproduksjon. Men vi ser at det sannsynligvis vil være en av de viktigste opplæringskanalene i fremtiden. Vi har rigget oss for å produsere noen utvalgte opplæringspodcaster. Målet er at sykehusets fagpersoner kan nå store grupper av pasienter, pårørende, ansatte eller andre med opplæringsbehov. Pediatripodden er egner seg fordi den er rettet mot folk som ofte står alene i mottakssituasjoner og tar tak i problemstillinger som er relevante for dem. I tillegg er det et godt supplement til LIS-utdanningen. Alt kan knyttes til læringsmål. Er ikke det fantastisk? spør Ida Helene Skard Heier og Nils Morten Djupvik Hammer ved Kompetanseutvikling i OSS.

komp, 450
Nils Morten Djupvik Hammer og Ida Helene Skard Heier (foto: Dag Kristiansen)

«Læring gjennom øret er svært effektivt; gjennom dialog og naturlige samtaler som pedagogiske virkemidler. Det viser forskningen. Det er ikke bare en trend som er i vinden. Vi tror dette er fremtiden innen digital læring.»

Ida Helene Skard Heier

Populært

Mange har allerede fått med seg det friske tilsnittet i kompetanseoverføringen i Barne- og ungdomsklinikken. I skrivende stund har de over 1150 følgere på Facebook og nærmere 1000 avspillinger på Podbean. Nå breddes det ut på iTunes og Spotify også.

– Responsen synes vi har vært enorm og flere har etterlyst andre plattformer, så det skal vi gjøre noe med nå. Vi synes det er veldig gøy med alle de engasjerte lytterne og følgerne der ute og prøver å ta inn temaer og spørsmål som spilles inn fra sidelinjen. Følg oss gjerne på Facebook og send oss gjerne mail til pediatripodden@ous-hf.no hvis du har ideer eller spørsmål. Vi vil gjerne høre fra dere og håper dere liker å høre på oss, sier Åsbjørn Westvik og Veronica Martinsen.

Pediatripodden, tilgjengelig der du lytter til podcast!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: