Utslippsfrie kjøretøy i OUS

Norges første elektriske akuttbil er i bruk i Prehospital og i OSS har transportavdelingen nylig anskaffet flere EL-varebiler med støtte fra Enovas nullutslippsfond. Satsingen er et godt bidrag mot å nå målet om at minst 15 % av kjøretøyparken skal være utslippsfri innen 2020.

Søkte og fikk innvilget 45.000 kr i støtte fra Enova

Transport og portøravdelingen har i dag 25 varebiler av ulik størrelse.
«Etter den siste anskaffelsen av tre nye EL varebiler har avdelingen til sammen 15 EL varebiler. 60 prosent av avdelingens varebiler er dermed elektrifisert. De nye bilene er av typen Renault Kangoo, og har en rekkevidde på ca 210 km sommerstid, og ca. 150 km på kalde vinterdager». Dette dekker vårt behov med god margin sier Harald Brekke leder for transport og portør avdelingen i OSS.

nye+elvarebiler+støttet+av+Enova
Harald Brekke viser stolt frem de nye EL-varebilene ved OUS.

 

Jeg håper flere i OUS vil benytte seg av ordningen til Enova, sier Nina Due seksjonsleder for miljø og bærekraft. Tilbudet er en del av Nullutslippsfondet som skal kutte klimagassutslippene i næringstransporten. Ordningen varer ut 2020 og man kan også søke om støtte til ladepunkt. For mer informasjon, se link nedenfor.

Slik søker du om støtte til kjøp av elektrisk varebil

Norges første elektriske akuttbil

Modellen er en Audi E-Tron som er bygget om til en akuttbil. Den ikke en ambulanse, men et utrykningskjøretøy som er designet for å komme raskt fram til ulykkesstedet og starte behandling før ambulansen kommer. Anskaffelsen er gjort for å teste hvorvidt en elbil vil fungere på lik linje med de andre akuttbilene som er i drift i dag. Elbilen skal ha base i Bærum ambulansestasjon. Elektrisk bil som utrykningskjøretøy er nytt i Norge. Det er flere fordeler ved å ha EL-bil i akutt-tjeneste, blant annet miljøhensynet og mindre drivstoffutgifter, men også noen utfordringer. Det tar lengre tid å lade enn å fylle, bilen er utstyrt med diverse ladebrikker, slik at den kan hurtiglade når den står i beredskap.

Tommy Buch Abrahamsen
Stasjonsleder Tommy Buch Abrahamsen.  

–  Vi håper også på gode erfaringer i løpet av vinteren slik at el-bil vil være en del av fremtidens akuttkjøretøy, sier stasjonsleder Tommy Buch Abrahamsen.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: