Lær om pakkeforløp for kreft på 10 minutter

«Turid» (65) skal utredes for kreft – hvordan kan du sørge for at pasientforløpet hennes blir best mulig?

Nå foreligger det en kortfattet presentasjon som følger kreftpasienten «Turid» gjennom pakkeforløpet. Presentasjonen viser hvilke oppgaver sykehuset har og hvilke roller som er involvert i arbeidet med å skape et godt og forutsigbart forløp for «Turid».

Hent presentasjonen.

Annelene Bull
Forløpskoordinator Anne-Lene Bull og overlege Helene Negaard ved Avdeling for kreftbehandling mener presentasjonen kan vøre et nyttig verktøy for alle som er involvert i behandingen av kreftpasienter i pakkeforløp.

 

For alle ansatte

Presentasjonen retter seg mot alle ansatte som er involvert i arbeidet med pasienter som er i pakkeforløp og svarer ut spørsmål som:

  • Hva er poenget med pakkeforløp?
  • Hva er min rolle i et pakkeforløp?
  • Hva kan jeg gjøre for at pasienten skal få et godt forløp?
  • Hva betyr alle begrepene som OF1, OF2 osv.?
  • Hvem andre jobber med pakkeforløp i OUS?
  • Jeg lurer på noe – hvor finner jeg informasjon?

 

Pasienten i fokus

Guri+Mjaaland
Guri Arnekleiv Mjåland, spesialrådgiver i direktørens stab, har sammen med en arbeidsgruppe vært ansvarlig for å utvikle kompetansepakken.

Presentasjonen tar utgangspunkt i en pasienthistorie. Vi følger «Turid» (65 år) fra Oslo, som den siste tiden har kjent at hun ikke er helt i form. Hun er engstelig for at det kan være kreft og tar kontakt med fastlegen som henviser henne videre til sykehuset for undersøkelser. Turid kommer inn i et pakkeforløp for kreft.
«Turids» pakkeforløp beskrives steg for steg; fra start pakkeforløp, via start utredning og klinisk beslutning, til start behandling. Langs denne tidsaksen tar presentasjonen opp tema som henvisning, roller involvert i et pakkeforløp, forløpstid, riktig registrering, forløpsindikatorer og aktivitetsindikatorer. Ikke minst inneholder presentasjonen en ordliste over sentrale begreper og referanser til nyttige informasjonskilder.

E-læringskurs før påske

Presentasjonen kan brukes i sin helhet, eller det er mulig å plukke slides etter behov. Medisinsk direktør Hilde Myhren håper presentasjonen vil bli brukt og oppfordrer alle ledere til å informere internt om tilbudet.
– Det siste års arbeid med å bedre forløpstidene for pakkeforløp kreft i OUS, har vist at kunnskap bl.a. knyttet til rolleforståelse og riktig registering og merking, bør styrkes. Presentasjonen viser helt konkret hvordan vi skal jobbe for å skape best mulige forløp for pasientene og innfri de normerte forløpstidene, sier Myhren.
Presentasjonen er ett av flere tiltak i kompetanseløftet. Før påske vil det også foreligge et rollebasert e-læringskurs i Læringsportalen. Fra før finnes det bl.a. DIPS-kurs rettet mot forløpskoordinatorer og det er vedtatt en rollebeskrivelse for forløpskoordinator i e-håndbok. Det er også etablert et forløpskoordinatorforum som møtes to ganger i året.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: